HTML

Anarchy International

A feleségem javasolta, hogy alapítsak egy ilyen nevű szervezetet, mivel nekem az emberekről és a társadalomról érdekes véleményem van. Kissé kicsavarva az Amnesty International-t. Őket és még sok szervezetet nem igazán kedvelek. Nem azért, mert nem értek velük egyett, hanem úgy gondolom, hogy szép szavak mögött önös érdekek és képmutatás húzódik meg. Néha megpróbálom őket leleplezni, de a társadalomról alkotott véleményemet kívánom közzétenni, és ha valaki úgy érzi, hogy itt akarja ugyanezt megtenni, szívesen leközlöm az írását.

Friss topikok

Linkblog

Apró közjáték a metróban

2008.02.04. 10:37 Kamion

Vasárnap a feleségemmel egy kis nyárspolgári kikapcsolódást terveztünk, a Várban kívántunk sétálni. A tervet a kivitelezés követte és el is indultunk. Autónk nem lévén a BKV csodáit vettük igénybe. A Klinikák metrómegállónál szálltunk fel a metróra, mivel az van hozzánk a legközelebb. Ahogy leétünk, megkapta a szemem, hogy egy alak ellök egy másik alakot. Legalább is így vettem észre. Bunkó módon kissé közelebb mentem és láttam, hogy egy 18-20 éves magas és erős gyerek rúgdos és kiabál egy 50-60 év körüli férfivel, akit az évek óta tartó piálás nem igazán konzervált. Körülöttük egy szintén az alkoholtól rosszul kinéző nő ugrált és valamit magyarázott. Én az egyik oszlopnak támaszkodva figyeltem a kissé viccesnek ható eseményeket. Erre mondtam a feleségem, hogy ez igen bunkó dolog volt. Utólag belegondolva igaza volt, de ez van. Kiderült a kiabálásokból, hogy a nó a fiatalembet anyja és az öregember meg a nő élettársa és a férfi megütötte a nőt. Az is kiderült, hogy románok voltak, legalább is a fiú, meg az anyja, mert félig magyarul, félig románul kiabáltak, de a magyart is csak törték.
Közben a hangszóróból egy női hang ordibált a biztonsági őrökért. Azt tudni kell, hogy  a Klinikáknál még jegyellenő sem szokott lenni, nem még hogy biztonsági őr. Még egy felszólítás jött a hangszórókból, hogy rendőer fognak hívni. Közben folyt a lökdödődés és a kiabálás. A felszólítást vagy nem halották, vagy nem értették.
Közben egy nem túl magas, vékony testalkatú, úgy negyvenes, kopaszodó férfi rohant oda a furcsa hármashoz és felszólította őket a tevékenység megszüntetésére. (Micsoda körmönfont egy mondat volt) És igazolta is magát, hogy rendőr. Én valószínűsíthetem, hogy a hősünk irodista lehet a rendőrségnél, ami nem baj. Mikor igazolta magát a fiatal fiú a rendő igazolványát el akarta venni. Erre a rendőr elment, valószínűleg segítséget hívni. Tovább nem tudom, mert jött a metró és azzal elmentünk.
Út közben felmerültek bennem kérdések. Először is a BKV álltal fizetett biztonsági őrök hol vannak, vagy csak az ártatlan turistákat és a védtelen diákokat terrorizálják? Ez a kis intermezzo vagy 5 percig tartott, de előzőleg is tarhatott vagy ugyanennyi ideig. A metróban dolgozóktól egy kis sírás a hanszóróban telett csak?
Itt nem a rendőr fellépését kifogásolom. Ő megtett mindent akkor és ott, amit tehetett, hanem azt, hogy a verekedők egyszerűen csak elsétálhatnak onnan, közeben a drága pénzen fizetett biztonságiak sehol. Akkor minek vannak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anarchyinternational.blog.hu/api/trackback/id/tr48324241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása