HTML

Anarchy International

A feleségem javasolta, hogy alapítsak egy ilyen nevű szervezetet, mivel nekem az emberekről és a társadalomról érdekes véleményem van. Kissé kicsavarva az Amnesty International-t. Őket és még sok szervezetet nem igazán kedvelek. Nem azért, mert nem értek velük egyett, hanem úgy gondolom, hogy szép szavak mögött önös érdekek és képmutatás húzódik meg. Néha megpróbálom őket leleplezni, de a társadalomról alkotott véleményemet kívánom közzétenni, és ha valaki úgy érzi, hogy itt akarja ugyanezt megtenni, szívesen leközlöm az írását.

Friss topikok

Linkblog

AI vs. AI

2008.01.26. 22:38 Kamion

Belegondolt abba valaki, hogy az Amnesty International mi mellett kardoskodik? Természetesen az emberi jogok mellett, politikai indítékok nélkül. Röhej, mivel aki az 1960-as évek óta emberi jogokkal foglakozik az nyakig van a politikában. Nem az elvet tartom nevetségesnek, hanem azt, hogy mindenbe beleszólnak.
Ilyen például a bűnözők jogai. Te szent ég, micsoda axióma. El lehet mondani, hogy aki bűnözik, az lemond a jogairól. Vagy talán az áldozatának nincsennek jogai? Nem azokról a szerencsétlenekről beszélek, akiket azért zártak börtönbe, mert gondatlanságból okoztak baléesetet, bár ez is elitélendő teljes mértékben, hanem azokról beszélek, akik a börtönbe is megkövetelik a "jogaikat". Szerintem joguk van örülni annak, hogy emberi ellátásban részesülnek.
Azt már most előre kívánom bocsájtani, hogy semmiféle faji megkülönböztetsébe nem kívánok részt venni. Az ember, az ember. Kívánok majd példákkal megmutatni, hogy az ember egyetemesen a legrosszabb állat.
Nos nézzünk egy példát, ami elgondolkoztató lehet, hogy a bűnözöknek milyen jog jár. Vegyük egy fiatal hölgyet, úgy 20-25 év körülit. Csinos és okos. Megy haza, mikor több fiatal ember(?) megtámadja, megveri és brutálisan megerőszakolja. Mi jön ezután, Kijön a mentő és a rendőrség. A kórházban megalázó, ilyenkor annak gondolt, vizsgálatok jönnek és többszöri, nagyon kellemetlen, kérdések. Többször el kell mondania, hogy mi történt, általában egy férfi rendőrnek. Most mindeből a legjobbat vesszük. Először is megvannak a tettesek. Gyorsan, még aznap este. Letartóztatják őket és nincs jó ügyvédjük, hogy kihozza őket a tárgyalásig. Az ügyészség gyorsan vádat emel és a bíróság elitéli őket. Ezt 2-4 éven belül. Közben a nőt sokszor kihallgatják, újra és újra felidézve a rettenetes élményt. Talán egy-két nemibetegségből is kigyógyítják, netalán egy abortuszt is végrehajtanak rajta. Az élete tönkremegy és talán sohasem lesz képes normális életet élni. Közeben a támadói jobb esetben börtönbe kerülnek. Olyan helyre, ahol dolgozhatnak, teljes ellátást kapnak, kábel tv-t nézhetnek, jelzem nekem olyan nincs. Vagy rosszabb esetben kint vannak és éppen az új áldozatot cserkészik be éppen most.
Nos, a nőnek megvoltak a jogai, de ez nem érdekelte a támadókat. A támadóknak is megvoltak a jogaik, ami biztosította a jó életet nekik a börtön. Ki mit gondol ezután az egyenlő jogokról?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anarchyinternational.blog.hu/api/trackback/id/tr2313035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása